Årets vinnare i Yxbacken Extreme Challenge by E2C: Yoie och Leo

Leo Johansson och Yoie Bohlin var snabbast i årets Yxbacken Extreme Challenge by E2C.

Segrarna Yoie Bohlin och Leo Johansson på väg upp i Yxbacken: Foto: MagnusMedia

Yoie, som tävlar för Hässelby SK och är bördig från Åtvidaberg, stod i en klass för sig på de fem tuffa varven. Yoies segertid blev 39.42 på de sammanlagt sju kilometerna. Yoie segrade även premiäråret och försvarade nu alltså sin titel.

– Ett kul lopp och bra träning. Jag kommer gärna tillbaka även nästa år, konstaterade Yoie efter målgång.

Tvåa i damklassen slutade Yevheniia Veremeienko, OK Denseln, med 44.45. Stina Eriksson, Zetterblom, tog hand om tredjeplatsen med 45.55.

I herrklassen var det till att börja med en het kamp mellan Leo Johansson, OK Kolmården, och Freddy Leijon, Finspångs AIK Friidrott. Freddy var stark i den branta liftgatan, men Leo seglade ifatt och förbi när det blev mer nerförslöpning.

– Jag kände mig stark och kunde dra ifrån på de sista varven. Ett riktigt häftigt lopp som kräver en hel del mental styrka, sa Leo Johansson efter prisutdelningen vid foten av Yxbacken.

Leo vann med tiden 35.33. Freddy noterades för 36.28 på andraplats. Trea slutade John Gruväng, Mikkeller Running Club, med 38.13.

Totalt var det cirka 200 anmälda deltagare till den andra upplagan av Yxbacken Extreme Challenge by E2C, som avgjordes i ett härligt höstväder med 15 grader i luften.

Resultat, Yxbacken Extreme Challenge by E2C 2022:

Lämna en kommentar