AFRY – offensivt företag som satsar på en hållbar framtid

AFRY är det företag som kommer med flest deltagare till världspremiären av Yxbacken Extreme Challenge by E2C.

AFRY satsar hårt på nya Yxbacken Extreme Challenge by E2C och är det företag som kommer med flest deltagare. På bilden syns Peter Svensson, Jonny Strid, Julia Eriksson och Helen Asplund.

– Vi gillar verkligen utmaningar i vårt dagliga arbete och det var inte svårt att få med oss våra medarbetare att anta utmaningen i det här tuffa loppet, säger Helen Asplund, sektionschef.

AFRY jobbar brett inom konsultation. Bland annat med infrastruktur, process- och tillverkningsindustrin, energikraft samt även effektivisering av företag.

– Till största delen tillhandahåller vi tekniska konsulter till en mängd olika branscher, berättar Helen Asplund.

– AFRY är ett ingenjörs- och designföretag som ändrade skepnad vid ett samgående med före detta finska Pöyry 2019. Företagens mål och ambition mot ett mer hållbart samhälle är gemensamma vilket har lett till synergieffekter. Våra ledord, förutom att vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering, är vågade och engagerade lagspelare, förklarar Jonny Strid, Vice President Process Industries Sweden.

Att vara en attraktiv arbetsgivare är förstås viktigt.

– Bra projekt drar till sig kompetenta personer och kompetenta personer drar till sig bra projekt. Det är så vi får hjulen att snurra. I olika mätningar ligger vi alltid högt när det gäller att vara en attraktiv arbetsgivare och det är viktigt för oss, poängterar Jonny Strid.

Jämställdhet och mångfald är andra viktiga ord som verkligen betyder något för AFRY.

– Målsättningen är att vi ska vara minst 40 procent kvinnor i företaget. Det är 30 procent kvinnor just nu och då ska man veta att det historiskt varit få kvinnor som studerat till tekniska ingenjörer. Men de senaste åren har det ändrat sig rejält. Vi jobbar också mycket med mångfald, vi vill spegla samhället, säger Helen Asplund.

Några exempel på lokala projekt/kunder där AFRY har varit medverkande och drivande i är Braviken, Billerud/Korsnäs, Agroetanol samt EON. Vi har även en lång historik av projekt inom infrastruktur såsom skolor, bostäder, vägar, torg och parkmiljöer.

Globalt har AFRY 16 000 medarbetare, varav 9 000 i Sverige. I Sverige har Afry 40 kontor, varav ett av dessa ligger i Magnentus building på Hospitalsgatan i Norrköping.

AFRYS kontor i Norrköping kommer med 30 deltagare till Yxbacken Extreme Challenge by E2C.

– Kul och viktigt att så många vill vara med. Som ett led i att vara en attraktiv arbetsgivare vill vi kunna erbjuda sådana här evenemang. Att träffas utanför arbetstid och göra något roligt som har med motion att göra ligger helt i linje med hur vi vill arbeta, säger Helen Asplund.

AFRY kommer att samla sina deltagare i ett eget tält innan och efter upplevelsen i Yxbacken Extreme Challenge by E2C.

Lämna en kommentar