Fenix Brewery bjuder dig på god öl efter målgång

Alla deltagare får varsin svalkande öl efter målgången i Yxbacken Extreme Challenge by E2C. Den goda alkoholfria ölen kommer från Norrköpingsbryggeriet Fenix Brewery.

Fenix Brewery är ett nytt och toppmodernt bryggeri i Norrköping. I slutet av 2019 rullade de första tankarna in i de nyrenoverade och anpassade lokalerna i Gästgivarhagen. Vi gör klassisk öl med en modern twist och vi finns på systembolag, restauranger och handeln i Norrköping men vissa sorter finns från Malmö i Söder till Luleå i norr.

Vad inte många känner till är att Norrköping en gång var en stor bryggeristad. Under 1800-talet fanns inte mindre än fem lokala bryggerier. Bryggerierna köptes upp och lades ner, och Norrköping tappade sin bryggeritradition. Som en fågel Fenix vill vi återigen resa oss som en stolt bryggeristad. På Norrköpings vackra rådhus kan man läsa följande inskription:

”Norrköping ödelades af fiender 1567 och 1719, af eld 1655. Staden har ofta härjats af eld och flod. Alltid har han dock lik en fågel Fenix med större fägring och styrka förnyat sig ur elden och askan”.

Till hemsidan för Fenix Brewery: 

Lämna en kommentar