Full taggning inför Yxbacken Extreme Challenge by E2C!

Nu är det snart dags för första upplagan av Yxbacken Extreme Challenge by E2C. Från arrangörshåll känner vi att ni är minst lika taggade som vi är. 

Yxbacken Extreme Challenge by E2C är en tuff utmaning med brant uppförslöpning, men ett varv består också av plattlöpning och nerförslöpning.

Klockan 12.00 på lördag går startskottet för världspremiären av Yxbacken Extreme Challenge by E2C. Vi verkar ha tur med vädret. Väderprognoserna talar om 14 grader varmt och inget regn. Det kan dock bli en del höstvindar under dagen. På det stora hela ett härligt väder att springa och gå i. Det har regnat en del innan lördagen och det är lerigt på sina ställen. Starten går på “platten” nedanför Yxbacken. Första delen av banan går rakt upp i backen där det förutom att det är brant också finns en del hala ytor att bemästra. Trailskor är att föredra för den som har bråttom.

Början på uppförsbacken innan anslutningen till liftgatan.

En bit upp i backen ansluter vi till liftgatan för att tas emot av peppande musik och hejarop på toppen av backen. När toppen är besegrad blir det plattlöpning ett tag innan vi tar till höger och springer nerför backen, håll gärna till höger där det är betydligt torrare än längre till vänster. Den delen där det är som värst lerigt är avspärrad, så där springer vi inte. Väl nere vid foten av Yxbacken blir det mer plattlöpning  innan det är dags för nästa varv med hög puls från DJ Kimazo och speaker Gustav Zetterlund från scenen.

Vid varvningen kommer det finnas, vatten, saft, kaffe, godis och bananer. Efter fem varv är det dags för målgång. där du får vattenflaska från Finspångs Brunnsborrning, medalj från Lika som Bär, pastasallad med dryck från ICA Supermarket Smedby och en öl från Fenix Brewery.

I resultatlistan kan du se dina varvtider och förstås din sluttid och placering.

Nummerlappsutdelningen och efteranmälan startar klockan 09.30.

Glöm inte att stanna kvar och se om du vinner något fint och roligt från prisbordet. Utlottning sker från scenen.

Sara Colling från medaljpartnern Lika som Bär med den coola medaljen som du får efter målgång.

Sara Colling från medaljpartnern Lika som Bär visar upp den läckra medaljen som blir ett bevis på att du klarat första upplagan av utmaningen Yxbacken Extreme Challenge by E2C.

På ena sidan av medaljen syns Lika som Bärs logga.

Mer information om loppet under inbjudan: 

Varmt välkomna till en härlig utmaning!

Lämna en kommentar